

Sklep Zdrowe Jedzonko
Niekłonice, ul. Jagodowa 31
76-024 Świeszyno









Malina liofilizowana całe owoce 20g (55,00zł/100g)
Opis
Malina liofilizowana
Liofilizowane owoce – to inaczej owoce, których pozbawiono wody poprzez ich zamrożenie w temperaturze –50 stopni Celsjusza, po czym poddano sublimacji kryształków lodu powstałego z wody w owocach. Czym jest sublimacja? Polega ona na przejściu lodu w parę z pominięciem stanu ciekłego – proces zachodzi w próżni. Na sam koniec owoce są dosuszane w temperaturze 40 - 50°C, dzięki temu otrzymywane są owoce o wilgotności 1-2%. To sprawia, że są bardzo trwałe.
Esencja smaku przy zachowaniu wartości odżywczych
Nasze liofilizowane maliny to eksplozja smaku – całe owoce są bardzo leciutkie oraz bardzo esencjonalne w smaku, a przy tym zachowują maksimum wartości odżywczych. Smak liofilizowanej maliny nie ulega absolutnie żadnej zmianie, poza tym, że jest jeszcze bardziej wyrazisty. Można powiedzieć, że w ten sposób otrzymujemy więcej maliny w malinie :) Poza smakiem liofilizowanej maliny warto zwrócić także uwagę na jej kształt – całe liofilizowane owoce są bardzo efektowne – dlatego poza walorami smakowymi liofilizowanej maliny, warto zwrócić uwagę na jej estetykę. Może ona stanowić wspaniały element dekoracyjny potraw! Liofilizaty owocowe można spożywać wprost z opakowania!
Kraj pochodzenia: Polska.
Właściwości odżywcze w 100 gramach:
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu:
Wartość energetyczna - 814 kJ / 191 kcal
Tłuszcz - 1,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,06 g
Węglowodany - 79,1 g
w tym cukry - 6,6 g
Białko - 8,6 g
Sól - 1 g
Produkt zapakowany w opakowanie typu doypack:
-wielokrotne zamykanie dzięki strunie
-bezpieczne podczas transportu
-zapewnienie świeżości produktu