To idealna,
bezglutenowa alternatywa dla tradycyjnej mąki pszennej.
Swoją niezwykłą popularność zawdzięcza przede wszystkim
wspaniałemu, słodkiemu smakowi. Uzyskiwana z blanszowanych
migdałów, pochodzących z upraw ekologicznych. Mąka
migdałowa jest źródłem białka, licznych węglowodanów,
minerałów i witamin. Bogata przede wszystkim w wapń,
pozwalający utrzymać zdrowe zęby i mocne kości oraz
regulujący poziom ciśnienia krwi. A także miedź, minerał
działający jako przeciwutleniacz, chroniący nasz układ
nerwowy. Zawiera również witaminę E, zbawienną dla skóry,
spowalniającą proces jej starzenia się oraz pozwalającą
zmniejszyć ryzyko chorób serca. Mąka migdałowa jest bardzo
łatwa w użyciu. 1 szklanka odpowiada 1 szklance tradycyjnej
mąki. Idealnie nadaje się do domowych wypieków typu
babeczki, słodkie pieczywo i bułeczki, naleśniki czy
muffinki. Nie nadaje się natomiast do pieczywa. Jej
zastosowanie wymaga też odrobinę dłuższego pieczenia,
nadaje jednak wypiekom dużej delikatności. Po otwarciu
zaleca się przechowywać mąkę migdałową w szczelnie
zamkniętym pojemniku, najlepiej w
lodówce.
Kraj
pochodzenia: USA.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 2470 kJ / 590 kcal
Tłuszcz - 52,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 3,9 g
Węglowodany - 5,4 g
w tym cukry - 4,8 g
Białko - 22 g
Sól - 0 g
Produkt zapakowany w opakowanie typu
doypack:
-wielokrotne zamykanie dzięki
strunie
-bezpieczne podczas
transportu
-zapewnienie świeżości
produktu
Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, orzechów
ziemnych, innych orzechów, sezamu oraz soi.
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.
Termin przydatności do spożycia: data znajduje się na
opakowaniu.
Składniki: mąka migdałowa.