









Banan liofilizowany plastry 100g

Opis
Banan liofilizowany
Liofilizowane owoce – to inaczej owoce, których pozbawiono wody poprzez ich zamrożenie w temperaturze –50 stopni Celsjusza, po czym poddano sublimacji kryształków lodu powstałego z wody w owocach. Czym jest sublimacja? Polega ona na przejściu lodu w parę z pominięciem stanu ciekłego – proces zachodzi w próżni. Na sam koniec owoce są dosuszane w temperaturze 40 - 50°C, dzięki temu otrzymywane są owoce o wilgotności 1-2%. To sprawia, że są bardzo trwałe.
Esencja smaku przy zachowaniu wartości odżywczych
Nasze liofilizowane banany to eksplozja smaku – są bardzo leciutkie oraz bardzo esencjonalne w smaku, a przy tym zachowują maksimum wartości odżywczych. Smak liofilizowanego banana nie ulega absolutnie żadnej zmianie, poza tym, że jest jeszcze bardziej wyrazisty. Można powiedzieć, że w ten sposób otrzymujemy więcej banana w bananie :) Liofilizaty owocowe można spożywać wprost z opakowania!
Banan liofilizowany, przez nas proponowany nie zawiera sztucznych barwników i konserwantów a ponadto posiada aż 10 razy więcej minerałów i witamin od świeżych owoców. Intensywny aromat liofilizowanego banana i naturalny smak nie pozwoli się nam od niego oderwać. Sprawdzają się jako przekąska na sucho i mokro, jako dodatek do owsianek, wypieków, budyniu, kremów i sosów.
Kraj pochodzenia: Gwatemala.
Właściwości odżywcze w 100 gramach:
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu:
Wartość energetyczna - 1473 kJ / 348 kcal
Tłuszcz - 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,4 g
Węglowodany - 76 g
w tym cukry - 46 g
Białko - 4,1 g
Błonnik - 9,7 g
Produkt zapakowany w opakowanie typu doypack:
-wielokrotne zamykanie dzięki strunie
-bezpieczne podczas transportu
-zapewnienie świeżości produktu