Aloes znany jest
przede wszystkim z oczyszczających właściwości. W
bezpieczny dla organizmu sposób wyprowadza z komórek
gromadzone w nich substancje obce, bardzo często toksyczne
i alergogenne. Aloes przywraca naturalną równowagę i
harmonię metaboliczną w całym organizmie. Polega to głównie
na doskonaleniu trawienia, wchłaniania i wykorzystania
dostarczonego człowiekowi pokarmu. Jest to najprostszy i
najbezpieczniejszy sposób na wywołanie naturalnego wzrostu
ogólnego poziomu odporności. W liściach aloesu znajduje się
wiele witamin i minerałów korzystnie wpływających na nasze
zdrowie: m.in wapń, mangan, sód, potas, cynk, chrom, magnez
oraz witaminy A,C, E i B, kwas foliowy,
aminokwasy.
Kraj pochodzenia:
Tajlandia.
Produkt zapakowany w opakowanie typu
doypack:
-wielokrotne zamykanie dzięki
strunie
-bezpieczne podczas transportu
-zapewnienie świeżości produktu
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W
100 g produktu:
Wartość energetyczna -
1437 kJ / 339 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe
nasycone - 0 g
Węglowodany - 81 g
w tym cukry - 70 g
Białko - 0,7 g
Sól - 0,9 g
Produkt może zawierać
śladowe ilości glutenu, orzechów ziemnych, innych orzechów,
sezamu oraz soi.
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu
Termin przydatności do spożycia: data znajduje się na
opakowaniu
Składniki: aloes, cukier,
E220( substancja konserwująca)